Wist je dat je in een paar eenvoudige stappen je eigen sea moss gel kunt maken?

Hieronder leg ik in 6 eenvoudige stappen uit hoe je je eigen voedingssupplement kunt maken.

Let's go!

STAP 1: Neem voor ongeveer 450 ml sea moss gel ongeveer 15 gram gedroogd sea moss. Leg de sea moss ongeveer 10 minuten in water om de algen wat zachter te maken zodat de volgende stap, het reinigen, een stuk eenvoudiger wordt.

STAP 2: Reinig de sea moss vervolgens onder stromend water.

STAP 3: Doe de schoongemaakte sea moss in een kom en voeg gefilterd water, bron- of mineraalwater toe. Gebruik liever geen ongefilterd kraanwater. Voeg hieraan versgeperst limoensap toe. Deze stap is niet nodig, maar wel aanbevolen, aangezien de limoen de sea moss extra goed zal reinigen tijdens het weken.

STAP 4: Week de sea moss 4-8 uur (maximaal 24 uur) op kamertemperatuur of in de koelkast. Na een paar uur weken zal de sea moss groter en dikker worden. Week de sea moss bij voorkeur niet langer dan 24 uur. Door te lang weken kunnen bepaalde voedingsstoffen verloren gaan.

STAP 5: Doe de geweekte sea moss in een blender en voeg water toe tot het bijna bedekt is. Als je niet zeker bent van de hoeveelheid water, gebruik dan eerst weinig water en voeg geleidelijk water toe tijdens het blenden. Blend ongeveer 4 minuten tot de goede consistentie is bereikt. De sea moss gel mag niet te vast zijn meteen na het blenden. Het moet nog vloeibaar zijn, maar ook niet te lopend/waterig.

OPTIONEEL: Voeg tijdens het blenden vers limoensap toe. Dit zal de sea moss gel een frisse smaak geven en zal de gel ook extra goed bewaren. Ook fruit (vers of bevroren) kan worden toegevoegd, maar denk eraan dat wanneer je fruit toevoegt, de gel maximaal 1 week houdbaar zal zijn in plaats van 3 weken.

STAP 6: Giet de gel in een luchtdichte pot en zet in de koelkast. Na een paar uur zal de gel indikken en een mooie, gelachtige textuur krijgen. De sea moss gel is tot 3 weken houdbaar in de koelkast.

Als je al deze stappen volgt, krijg je een heerlijke, smeuïge en homemade sea moss gel. 

Zelf sea moss gel maken heeft talloze voordelen, maar het belangrijkste is dat het een stuk goedkoper is dan kant-en-klare sea moss gel.

Met 75 g sea moss maak je ongeveer 5 potten gel van 450 ml. 

Op onze website verkopen we gold, purple en mix (combinatie van gold, purple en green) sea moss in hoeveelheden van 75, 125 en 200 g. Wil je meer? Neem dan contact met ons op via info@oasea.be 


Laat een reactie achter

×