About

Welkom bij OASEA 

Ik ben Rosalia en samen met mijn broer Joannes hebben we in de zomer van 2022 OASEA opgericht.

Mijn broer en ik hebben van jongs af aan een grote interesse gehad in hoe we onze gezondheid op natuurlijke wijze kunnen versterken door gezonde voeding en geneeskrachtige kruiden en planten.

Vanuit deze interesse besloot ik in 2020 de opleiding Herborist te volgen om mijn kennis rond fytotherapie uit te breiden.

Na de opleiding besloot ik een sabbatical year te nemen om een stukje van de wereld te ontdekken, nieuwe kruiden en planten te leren kennen en te ontdekken hoe kruidengeneeskunde in andere landen wordt beoefend.

Eén van de eerste reizen was naar het prachtige eiland Jamaica, waar we veel nieuwe kruiden en planten leerden kennen zoals Cerasee, Sopropo en Sarsaparilla. Tijdens deze reis maakten we ook voor het eerst kennis met sea moss. 

We hadden nog nooit van sea moss gehoord, dus waren we er heel nieuwsgierig naar. 

In Caribische landen als Jamaica en St. Lucia wordt sea moss beschouwd als een essentieel onderdeel van hun levensstijl en cultuur. Sea Moss drink of Irish Moss drink is een zeer populair en gezond drankje uit Jamaica. Het drankje wordt gemaakt op basis van sea moss, (plantaardige) melk, kaneel en honing, agavesiroop of ahornsiroop. Sea moss wordt ook vaak rauw gegeten, maar de meeste mensen maken er toch liever een gel van. De gel is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gebruikt, zowel inwendig als uitwendig. 

Al honderden jaren wordt sea moss gebruikt als voedingssupplement om de gezondheid op natuurlijke wijze te bevorderen. Toen we alle positieve verhalen erover hoorden en lazen, en zelf research deden naar deze alg, waren we meteen enthousiast om het zelf uit te proberen.

Na slechts een paar weken gebruik merkten we al veel veranderingen, zoals een mooiere huid, weinig tot geen acne meer, een gezonde darmwerking, meer energie en een algemeen positief gevoel. We begrepen meteen waarom zoveel mensen er zo enthousiast over zijn. Het is een fantastische alg met zoveel voordelen voor de gezondheid.

Ontdek meer over onze producten in onze shop.

×